akcije regular newsletter regular

Predstavljene primene govornih tehnologija


 

Beograd, 25.4.2017. – Nakon predstavljanja rešenja za upravljanje poslovnim procesima, poslovnim korisnicima su predstavljene mogućnosti primene govornih tehnologija, sa posebnim naglaskom na ozvučavanje sajtova.

Predstavljeno rešenje za ozvučavanje web stranica je koncipirano tako da korisnik jednostavnim klikom na taster „Čitaj mi“ otvara plejer, koji čita sadržaj teksta na odabranoj stranici. Ozvučavanje sajtova pruža velike prednosti svima, jer čovek u savremenom okruženju ima sve manje vremena i često je primoran da radi više poslova u isto vreme. Sada je moguće preslušavati odabrane vesti i uz to istovremeno obavljati neki drugi posao.

Treba istaći da, pored toga što je ova funkcionalnost od velike koristi slepima i slabovidima, ona pomaže i ljudima sa drugim tipovima invaliditeta. Osobe koje boluju od multiple skleroze i osobe sa dečjom i cerebralnom paralizom često nisu sposobne same da čitaju jer im to predstavlja izuzetan napor. Takođe, osobe sa disleksijom imaju teškoća u čitanju, kako u pogledu brzine čitanja tako i tačnosti, što utiče i na nivo razumevanja pročitanog.

Više o govornim tehnologijama na: www.alfanum.co.rs

 

©2012 HSMinformatika. Sva prava zadržana. Zaštitni znakovi InFocus Corporation, Mitsubishi Electric Corporation, Adobe Systems Incorporated i Corel Corporation registrovani su zaštitni znakovi kompanija InFocus Corporation, Mitsubishi Electric Corporation, Adobe Systems Incorporated i Corel Corporation i u njihovom su vlasništvu. Svi ostali zaštitni znakovi vlasništvo su svojih vlasnika.

HSM informatika d.o.o.

adresa: Jovana Rajića 12 11000 Beograd, Srbija
telefon: +381 (11) 30 47 186
+381 (11) 30 47 187
+381 (11) 30 47 188
telefax: +381 (11) 28 35 095
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
radno vreme: 8:00 - 16:00 (pon - pet)

Više informacija