akcije regular newsletter regular

PDF platforma

PDF je najpopularniji i najnapredniji format elektronskog dokumenta. Univerzalno je prihvaćen u svim područjima savremenog života kao osnovni dokumentni format za obuhvat i pregled informacija i njihovo deljenje sa praktično bilo kime na svetu.

Svoj globalni uspeh i univerzalnu prihvaćenost PDF ima zahvaljujući nizu karakteristika i prednosti, od kojih navodimo samo najznačajnije :
  • Verodostojnost – PDF datoteke uvek izgledaju potpuno identično izvornom dokumentu
  • Pretražljivost – pretraživanje po principu punog teksta da bi se pronašle reči, oznake i polja u dokumentu
  • Višeplatformska podrška – PDF je podržan na svim relevantnim platformama
  • Sigurno čuvanje informacija – enkripcijom sa identifikacijom uz pomoć digitalnog potpisa ili lozinke
  • Dostupnost – za pregled PDF dokumenta dovoljan je Adobe Reader, besplatni univerzalni klijent
  • Sposobnost integracije - mogućnost obuhvata podataka i integracije sa poslovnim sistemima, sa PDF obrascem
Napredne tehnologije ugrađene u PDF omogućile su mu da značajno nadmaši početni cilj stavljen pred njega - da bude format elektronskog dokumenta koji će osigurati verni ispis na različitim vrstama pisaćih uređaja, i omogućiti razmenu dokumenata.

Danas je PDF univerzalni format elektronskog dokumenta za e-poslovanje i e-upravu, zahvaljujući nizu naprednih funkcionalnosti kao na primer:

Popularnost PDF-a doprinela je razvoju specijalizovanih verzijaPDF-a namenjenih različitim područjima. Sve su postale norme, tako da danas govorimo o porodici PDF normi.

Zahvaljujući svim prethodno navedenim prednostima i univerzalnoj popularnosti, PDF se koristi u svim područjima i svim fazama životnog veka dokumenta, od kreiranja do arhiviranja

Napredne funkcionalnosti PDF-a mogu se ostvariti na desktop levelu primenom Adobe Acrobata, a na serverskoj nivou Adobe LiveCycle platformom.


©2012 HSMinformatika. Sva prava zadržana. Zaštitni znakovi InFocus Corporation, Mitsubishi Electric Corporation, Adobe Systems Incorporated i Corel Corporation registrovani su zaštitni znakovi kompanija InFocus Corporation, Mitsubishi Electric Corporation, Adobe Systems Incorporated i Corel Corporation i u njihovom su vlasništvu. Svi ostali zaštitni znakovi vlasništvo su svojih vlasnika.

HSM informatika d.o.o.

adresa: Jovana Rajića 12 11000 Beograd, Srbija
telefon: +381 (11) 30 47 186
+381 (11) 30 47 187
+381 (11) 30 47 188
telefax: +381 (11) 28 35 095
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
radno vreme: 8:00 - 16:00 (pon - pet)

Više informacija